Teippausta ja poraushommia

Viime lauantain satoi vettä. Niinpä teimmekin pitkästa aikaa sisähommia. Isäntä keskittyi korvausilmaventtiileiden aukkojen poraukseen ja me kesärenki-Tuomaksen kanssa teippasimme pirtin rossipohjan ilmansulkupaperien saumat.

DSCN0322

Oman haasteensa teippaukseen toi pirtissä säilytettävät parrut ja laudat…

DSCN0323.JPG

Isännän projektissa ensimmäinen korvausilmaventtiilin aukko tuli eteisestä kuistille, josta tehdään vielä reikä ulos. Aukon olisi periaatteessa voinut tehdä suoraan eteisestä ulos (tekemällä sen puoli metriä oikealle nykyisestä sijainnista) mutta se olisi näyttänyt ulkoa päin hassulta, sillä makkarin seinään tulee korvausilmaventtili tuohon väliseinän toisella puolella. Ulkoa päin katsottuna olisi kaksi aukkoa ollut ihan vierekkäin.

DSCN0320DSCN0325

Eteisen toinen korvausilmaventtiili tulee kuistin ovien toiselle puolelle. Oikea kohta ensimmäiseen aukkoon nähden saadaan selville laserilla.

DSCN0327

Hirsi on 15 senttiä paksua ja aukon tekeminen on useamman tunnin projekti. Päätyökalu hommassa on pora ja apurina taltta. Mitta kertoo kuinka syvällä ollaan ja kuinka paljon vielä pitäisi jaksaa painaa.

DSCN0333

Valmiiseen aukkoon laitetaan peltiputken pätkä. Se koostuu kahdesta sisäkkäisestä putkesta, joilla sen pituutta voidaan säädellä. Sisempää putkea piti hieman houkutella ulos vasaran ja puukalikan avulla.

DSCN0341

Putki laitettiin reikään ja taputeltiin paikoilleen.

Sisäpuolelta homma viimeisteltiin leikkaamalla ylijäämä pois. Korvausilmaventtiilit asennetaan myöhemmin. Ulkopuolelle tulee jossain vaiheessa ritilä aukon päälle.

DSCN0359DSCN0336

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Teippausta ja poraushommia

  1. Jaa kamera on kulkeutunut siis saaresta😉Onpa kiva nähdä näitä sisäkuvia nyt kun käynyt ”kylässä” niin osaa hahmottaa paremmin 😊

    Tykkää

Jätä kommentti