Back in business

Kesä meni, syksy tuli ja Rantatöyrässä on palattu raksahommissa ruotuun. Kesä kului sekuvaan touhutessa ja koiran kanssa metsiä kierrellessä. Laitettiin pellon reunaan perunamaa, joka tuottaa mukavasti satoa. Ollaan syöty ja poimittu paljon vadelmia. Vadelmapuskista piti vähän karsia ikäloppuja katajia pois. Lepantterikin on päässyt vadelmien makuun ja mutustelee niitä alaoksilta 🙂

Isäntä nikkaroi kesän aikana kompostin.

Minä olen kunnostautunut sitruunapuiden kasvatuksessa 😀 Juhannuksen aikaan laitoin siemeniä multaan. Ihan hyvin ne innostuivat kasvamaan.

IMG_0060

Me asutetaan nyt pirtin toista puolta eli sitä mikä maalattiin keväällä. Pirtin puolikas on yhtä kuin olohuone, ruokailuhuone, työhuone ja makuuhuone.

IMG_0073

Kyllähän me yritettiin kesällä saada remppaakin eteenpäin, mutta raksahenget eivät olleet meille armollisia. Maalasimme pirtin lattian. Ensimmäinen kerros maalia – viikko kuivumisaikaa. Toinen kerros maalia – viikko kuivumisaikaa. Kolmas kerros maalia – ja toteamus, että viimeinen kerros epäonnistui ja lattia näyttää aivan kamalalta. Maalipinnasta tuli todella epätasainen ja oudon värinen. Maali jotenkin kupli ja teki ”reikiä” pintaan. Ehkä maalausolosuhteet eivät olleet oikeanlaiset. No ei kai siinä. Odotettiin että viimeinenkin kerros on kuiva ja hiottiin maali pois.

Sen verran maalausepisodi söi motivaatiota, että piti kuukauden päivät kerätä urheilumieltä uuteen yritykseen. Nyt lattiaan vedetään uusia kerroksia. Tähän mennessä näyttää lupaavalta. Toivotaan että viimeinenkin kerros onnistuu!

IMG_0038

Kuistin ikkunoita ollaan laitettu paikoilleen nyt viimemmäksi. Ensin hioin ja maalasin ikkunan puitteet.

Ikkunoihin teetettiin pellit, joita niissä ei alkujaan ollut.

IMG_0014

Ikkunat oli numeroitu siinä vaiheessa kun ne otettiin pois paikoiltaan, joten ne oli nyt kätevä nostaa oikeassa järjestyksessä takaisin paikoilleen.

Ikkunat on nostettu paikoilleen ja tuettu nauloilla. Ne pitää vielä kiinnittää kunnolla puupalojen avulla. Vanhat ikkunankiinnityspalikat olivat jo entisiä, joten teimme uudet. Kun maali on kuivunut, ne saadaan laitettua paikoilleen.

IMG_0056

Kuistin ikkunat tekevät paljon talon ulkonäköön. Nyt tämä torppa näyttää ihan oikeasti asutulta! Ikkunoiden pielilaudat pitää vielä miettiä. Muutamia vaihtoehtoja ollaan pyöritelty, mutta päätöstä koristeluista ei ole vielä tehty. Uusi ulko-ovikin laitetaan tilaukseen lähiaikoina. Siihen pitäisi vain ensin päättää väri…

IMG_0023

2 kommenttia artikkeliin ”Back in business

Jätä kommentti