Pirtin lattialankkujen puhdistusta

Vettä tihutti saaressa koko päivän. Marraskuun harmaus on nyt parhaimmillaan (vai pahimmillaan?). Raksalla keskityttiin sisähommiin. Pirtin lattian teko lähestyy, joten lattialankkujen puhdistusoperaatio jatkuu. Kun lankut on saatu puhdistettua, tarkoitus on eristää lattia selluvillalla, laittaa väliin ilmansulkupaperia ja latoa lankut paikoilleen. Talvea vasten on hyvä saada työskentelytilaa sisälle taloon  🙂

Pirtissä on kahden mittaisia lankkuja: lyhyemmät yltävät uunilta päätyseinään ja pitemmät koko pirtin poikki, eteisen/keittiön seinästä päätyseinään. Lyhyemmät lankut on jo puhdistettu ja nostettu takaisin katon rajaan pois tieltä.

DSCN0679

Nyt työn alle otettiin pitemmät lankut. Niissä onkin kokoa ja näköä ja pituutta! Laskettiin, että yksi lankku painaa viitisenkymmentä kiloa.

Päällimmäisen likakerroksen saa pois kaapimella. Sen jälkeen tehdään kevyt hionta rälläkällä ja loppusilaus poraan kiinnitetyllä nylonharjalla. Tässä vaiheessa puhdistetaan vain lankkujen reunat. Päälypuoli ei kauheasti käsittelyä kaipaakaan. Se tullaan hiomaan ja maalaamaan joskus myöhemmin kun lankuista on ladottu lattia ja sisällä on tarkoitus alkaa kävellä sukkasillaan 😉

DSCN0682

Jos sateinen marraskuun päivä ahdistaa, niin eipä hätää! Kello viiden pimeys armahtaa näkemästä harmaata päivää 😛 Mustan koiran omistajan paras ystävä on vilkkuvalo pannassa.

IMG_3716

Yksi kommentti artikkeliin ”Pirtin lattialankkujen puhdistusta

  1. Hyvä että keksitte tekemistä harmaanakin päivänä!
    Tosi edustava koira-kuva! 🙂 Vilkkupanta paljasti mustan Lepantterin liikkeet Kannuksessakin kun Sakke vei koiruuden ja lapset metsäretkelle taskulamppujen valossa.

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti