Piiput

Iskä on ollut raksalla apuna tämän viikon. Alkuviikosta oli ohjelmassa piippujen teko muurarin kanssa. Piippuja on kaksi kappaletta. Toiseen piippuun tulee hormit alakerran kamarien tulisijoista ja keittiön hellasta. Toinen piippu on tuvan leivinuunille.

Muurareita projektissa on ollut kaksikin eri kaveria: ensimmäinen laittoi piippujen vanhat osat sisältä kuntoon. Sitten toinen muurasi uudet piiput vanhojen osien päälle jatkoksi. Useamman päivän homma kaiken kaikkiaan.

Siitä lähtee uutta syntymään vanhan päälle. Uusi piippu piti muurata hauskasti vinottain, jotta se saatiin erilleen katon kurkihirrestä. Vanha piippu, joka tässä on ollut, oli muurattu suoraan kurkihirteen kiinni. Nykyasetuksien mukaan hirren ja piipun väliin pitää jättää vähintään kymmenen sentin rako.

20161017_135607

Katollekin päästiin. Sakke oli muurarin apuna yläilmoissa. Iskä ajoi nostolaitetta. Raksakoira oli muuten vain ämpäripää.

Hienot piiput tuli ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s