Etuseinän panelointi

Puoli vuotta sitten työvälineet hyytyivät 30 asteen pakkasessa. Nyt hyytyvät työntekijät 30 asteen helteessä… Eiku siis remppakelit on parhaimmillaan kun elohopea kiipeää kolmen kympin paremmalle puolen 😀 Ei tartte palella pakkasessa ja työkalut toimii!

Hellekeleissä on urakoitu etuseinän panelointia. Kuisti erottaa etuseinän puoliskot toisistaan ja aiheuttaa haasteen panelointiin. Panelointi pitäisi osata aloittaa kuistin molemmin puolin niin, että kuistin harjalle päädyttäessä paneelit kulkevat samassa tasossa. Ensimmäisten paneeleiden paikat pitää siis saada merkittyä. Tähän otettiin avuksi ns. vesivaaka, jota isäntä muistaa nähneensä käytettävän lapsuudessaan.

Otetaan 20 metriä puutarhaletkua ja täytetään se vedellä.

Vaaka1

Letkun molempiin päihin tehdään mitta-asteikko.

Vaaka2

Sitten tsuumaillaan veden pinta samalle tasolle letkun molemmissa päissä niillä kohdin, mihin ensimmäinen paneeli olisi tulossa. Mittaus tehdään kuistin molemmin puolin useammasta kohdasta.

Vaaka3

Kun mittaukset on saatu tehtyä, tarkistetaan linja vielä langan avulla. Siinäpä on ensimmäisen paneelin paikka katsottuna.

Vaaka4

Ulkovuoren paneelit ovat talvehtineet navetassa. Ihan ensimmäiseksi paneelien pontit saavat mallikerroksen. Paneelit elävät seinässä jonkin verran, joten pontit pitää maalata ennen seinään laittoa.

Pan1

Maalin kuivumista ei näillä keleillä kauaa tarvitse odotella! Ei muuta kuin paneelia seinään 🙂

Pan2

Paneelien laitto sinällään on aika näppärää hommaa ja etenee joutuin, ainakin vielä siinä vaiheessa kun työskennellään maan tasalla. Oman pienen lisänsä työhön toi tuuletusaukko, joka porattiin makuuhuoneen seinään. Porakone sai laulaa tosissaan, että se sai tehtyä reiän hirren, villan ja tuulensuojalevyn läpi.

Hienosti saivat miehet tsuumattua reiän myös paneeliin. Reikä näkyy seinän oikeassa laidassa kuistin vasemmalla puolella.

Pan3

Paneelit seinällä kohoaa pikkuhiljaa.

Pan4PAn5Pan6

Viimeiset paneelit aiheuttavat monenlaista käsityötä. Katon rajassa on hirsipalkkeja kannattamassa kattoa ja paneelia pitää muotoilla kiertämään hirsipalkit.

Musta katto on imenyt lämpöä itseensä niin että siinä tarkenee aivan mukavasti 😛

Helteestä huolimatta etuseinän panelointi on valmis 🙂

Pan11

2 kommenttia artikkeliin ”Etuseinän panelointi

  1. Heh minäkö luulin että mulla on töissä kuuma, ja mun täytyy vaan istua ja näpytellä 😅 vähänkö pro-meininki tuommoset vesivaaka-jutut, luin ihan huulipyöreenä 🙈 tsemppiä 💪🏻

    Tykkää

    • Kiitti 😄 seinustalla on tarennu ihan mukavasti kun on raksakamppeet päällä kiikkunu telineitä ylös alas 😁 onneks tän päivän sateet vei pahimman helteen! Ihanan raikasta ☺️

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s