Ilmanvaihtotyöt ja keittiöhommat etenee

Viikonloppuna lisättiin kanavapuhallin kylppärin ilmanvaihtojärjestelmään. Puhaltimesta lähtee kattoa kohti taipuisa haitariputki, joka näyttää vielä alkuvaiheessa hieman masentuneelta…

IMG_5395

Haitariputkeen yhdistettiin normi putken pätkä, joka päällystettiin mustalla solukumieristeellä.

IMG_5404

Kanavapuhtaminen liitoskohtia teippailtiin vielä ilmastointiteipillä tiiviiksi.

IMG_5411

Kylppärin ilmastointi on nyt sitä vaille valmis, että putken pää vedetään ulos katolle ja kiinnitetään siihen suojaksi ”piipunhattu” (tai tässä tapauksessa ”putken hattu”).

Keittiöprojektikin etenee. Kaikki kalusteet on nyt maalattu ja vahattu (iso kiitos Teresa!!!). Keittiön lattiakin on pintakäsitelty. Lattiaan tuli ensin kerros Allbäckin pellavaöljyvahasekoitusta: puolet valkoista ja puolet kirkasta. Siihen päälle laitettiin kerros Allbäckin kirkasta vahaa. Alunperin ajatus oli, että kerros valkoista&kirkasta olisi riittänyt, mutta käytännössä se ei suojannut puuta tarpeeksi, vaan lika imeytyi lattiaan. Toinen kerros pelkkää kirkasta vahaa oli ehdottomasti tarpeen ja se teki lattiasta paremman näköisenkin 🙂 Alla olevassa kuvassa näkyy ikkunan alla, suojapaperin oikeassa laidassa lankku, jossa on vasta ensimmäinen kerros valkoista&kirkasta ja sen oikealla puolella rivi lankkuja, joissa on jo kirkas vaha päällä. Kirkas vaha viimeisteli lattian 🙂

IMG_5417

Onnistuin jotenkin väistämään tämän konttaushomman… Kiitos Teresa tästäkin! 😀

IMG_5427

Valmis lattia on ilo silmälle 🙂

IMG_5428

Keittiössä hommat etenee seuraavaksi niin, että seinien huokoleijonalevyissä olevat ruuvien kannat kitataan piiloon. Sitten seiniin laitetaan makulatuuripaperi, jonka päälle tulee tapetti. Kun tapetti on seinässä, päästään kokoamaan keittiökalusteet ja asentamaan ne paikoilleen. Keittiö on siis tekemistä vaille valmis!

Viikonloppuna teimme minimuuton: muutimme taukotilat pirttiin. Asuntovaunussa kyhjöttäminen loppui nyt 😀

IMG_5436

 

 

6 kommenttia artikkeliin ”Ilmanvaihtotyöt ja keittiöhommat etenee

  1. Oi onpa kivan näköinen lattia, wautsi mitä työtä🤩 ja pirtin sisustushan on ihan verhoja vaille vaan valmis 😉

    Tykkää

  2. Tuo haitariputki on kyllä sellaista, ettei sitä kannata käyttää missään. Nuohous rikkoo kurttuputken.

    Tykkää

  3. Tuo haitariputki on kyllä sellaista, ettei sitä kannata käyttää missään. Nuohous rikkoo kurttuputken.

    Nuo eristetyt kanavat kannattaa kiertää vielä rautalangalla. Teipatut liitokset kun tuppaavat ajan myötä irtoilemaan jos lankaa ei ympärillä ole kohtuullisella kireydellä.

    Tykkää

Jätä kommentti