Ripsuttelua, rapsuttelua

Vanha kansa on eristänyt hirsien välejä kaikenlaisella jännällä. Ollaan saatu tutustua tähän jännään viime aikoina kun ollaan rapsuteltu hirsien välit puhtaaksi. Jännän virallinen koostumus on heinä, kävyt, mustikan varvut, sahanpuru ja kalaverkko.

Teresa pääsi vauhtiin rapsuttelussa 🙂 Isäntä piti kutsua apuun kun kalaverkko meinasi olla turhan tiukassa. Ei me kaikkea mujua poistettu, se vain joka pinnalta helposti lähti. Kalaverkkoakin jäi seiniin muistoksi menneestä 🙂 Tarkoitus on eristää seinät paremmin ulkoa päin ja laittaa sisäseiniin tarvittaessa tilkkeeksi pellarivettä.

Kuvassa seinän alaosa on jo putsattu ja yläosassa on vielä työmaata. Tulevan makkarin seinistä lähti 90 litran laatikollinen kamaa.

Kaikki seinät on nyt putsattu ja soodapuhaltaja voi tulla 🙂 Aikaa ei vielä olla sovittu. Sakke muovitti soodapuhalluksen ajaksi uunin pankon ja eteisen ”katon” eli kohdan, johon katto sitten joskus tulee. Soodapuhallus tehdään vain alakerrassa.

Kuten kuvista näkyy, ollaan vihdoin saatu raksalle sähköt ❤ Ja mikä tärkeintä: raksaämyrit 😀

img_3591

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s