Lattiasavotan käynnistys

Tänään polkaistiin käyntiin lattianpurku. Aleksi oli auttamassa urakassa 🙂 Eilen tehtiin valmistelevia toimenpiteitä: Miehet tekivät telineet pirtin kattoon, joihin lattialankut nostellaan. Lankut ovat niin pitkiä, että niitä ei oikein voi kuljettaa pirtistä mihinkään.

img_4044

Tänään alkoi varsinainen purku. Pirtin lattian alta löytyi jotain jännää: Se ei ole lunta vaan jotain styroksin tapaista. Lankkujen naulat olivat yllättävän uusia. Ilmeisesti lankkuja on käytetty jossain vaiheessa lähihistoriaa ylhäällä ja ehkä siinä vaiheessa laitettu tuota ainetta niiden alle…. Eilen asennetut telineet pääsivät käyttöön 🙂

img_4051

img_4057

Kylppärin lattian alla ei ollut mitään eksoottista vaan ihan perustäytettä: sammalta ja hiekkaa 🙂 Kylppäriin tulee laattalattia, joten nykyiset lankut jäävät varaosiksi.

img_4046

Kaikki puretut lankut numeroidaan, jotta ne saadaan laitettua järjestyksessä takaisin. Lankut ovat vuosien saatossa löytäneet oman paikkansa eivätkä todennäköisesti istu muuhun järjestykseen 😉

img_4045

Miehet olivat tosi ahkeria ja saivat tulevan kylppärin ja pirtin lattiat päivässä purettua. Kiitos Aleksi avusta! 🙂 Pirtin lattia on kunnon tavaraa. Kolmenkymmenen sentin lankku taitaa olla sellainen peruslankku tässä lattiassa.

Kun loputkin lattiat on saatu purettua, seuraava vaihe on vanhan lattiaeristeen poistaminen. Sen tulee tekemään ammattilainen, jolla on kunnon laitteet siihen hommaan, käytännössä jokin loka-auton tapainen.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s