Soodapuhallus

Soodapuhaltaja kävi tiistaina. Nyt viikonloppuna oli tarkoitus siivota paikat puhalluksen jäljiltä, mutta isännän flunssa pisti viikonloppusuunnitelmat uusiksi. Kävin kuitenkin saaressa näpsimässä kuvia puhalluksen lopputuloksesta 🙂

Tiistaina meno näytti hieman sumuiselta. Kuten kuvitella saattaa, pieni siivousoperaatio on paikallaan tämän jäljiltä 😉

Puhallus puhdisti pinnat ja edellisen asukkaan jäljiltä jäänyt epämiellyttävä haju väheni kiitettäväsi. Katoista maali lähti hyvin, toki ne pitää vielä hioa läpi ennen maalausta. Puhallus kuitenkin teki jo suuren osan hiontatyöstä. Seinät olivat lähtökohtaisesti niin tummat, että niihin sooda ei kunnolla purrut. Kyllä seinät hieman vaalenivat mutta ei niistä vaaleita tullut. Lattia on aikoinaan maalattu kunnon aineella, siihen ei sooda purrut kertakaikkiaan ollenkaan! No, eipä sillä oikeastaan ole väliä: lattiat käytetään auki ja maalataan uudelleen. Hyvä että likapinta saatiin niistäkin kuitenkin pois. Sisäovet ovat puhalluksen jäljiltä aikas makeet 🙂 Seinien osalta pitää miettiä, jättääkö ne tuommoiseksi vai laittaako niihin jotain väriä tai lakkaa pintaan. Se jää nähtäväksi!

Vasemmalla pirtti ennen ja oikealla jälkeen puhalluksen. Lattia on vielä soodan peitossa.

Leivinuunin rappaus sai kyytiä ja hyvä niin 🙂

Ovia ennen ja jälkeen. Aika rouhea pinta niihin tuli!

Leivinuunin viereisen seinän valkoinen maali lähti kokonaan ja palkistakin melkein kokonaan.

Siivoamista vielä riittää 😉

Makuuhuoneen pönttöuuni löysi oman värinsä. Tuohon lakka päälle ja se on siinä ❤

Ensi viikolla muutama ilta vietetään raksalla imurin varressa. Puuseppä, joka kävi meillä pari viikkoa sitten, tiesi kertoa hauskan yksityiskohdan entisajan elämästä. Pirtin lattiassa on parikymmentä senttiä kanttiinsa oleva syvennys. Talon emäntä on tarvinut sitä siivouspäivänä. Se oli luukku, josta lattian siivoukseen käytetty hiekka lakaistiin ulos. Lattiat saivat siis ennen vanhaan hiekkapesun kerran pari vuodessa! Voisikohan tuota hyödyntää soodasiivouksen kanssa? Miksipä ei: luukku auki, sooda ulos, luukku kiinni, valmista 😀

img_3988

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s