Vintin vimoset aarteet

Kun vintin lattiaeriste poistettiin pari viikkoa sitten, muhan seasta löytyi vielä yhtä jos toista historiallista esineistöä. Erityisen paljon tuli vastaan nahkakenkiä, tai mitä niistä enää oli jäljellä. Löytyipä myös täysi rasia 9-millisen pistoolin panoksia vuodelta 1942. Panokset olivat kuin uusia, varastorasva vielä pinnassa. Itsekseni ihmettelin, että mikähän lie oli kaulimen näköinen puupalikka, jossa oli kädensija vai toisessa päässä? Ehkäpä puolikaulin? 😛 Tietenkin asiaan kuuluvasti löytyi myös verkon painoja ja kellukkeita sekä kaunis puukontuppi ja ihan hyvät sakset.

Vanhoja lehtiäkin löytyi (luulin viimeisten löytyneen jo aikaa sitten!).

DSCN0252

Kalevassa vuodelta 1908 ilmoitetaan mm. löytyneesta koirasta eli ”isosta, ruskeasta, reppakorvakoirasta”. Löytäjä laittaa kovat ehdot: ”Omistaja käyköön perimässä 14 vuorokauden ajalla siitä päivästä lukien jona ilmoitus on päivätty, muuten menettelen kuin omani kanssa.” Olikohan tuo uhkaus? 😮 Toivottavasti koira löysi omistajansa!

DSCN0268

Junalla kulkeminen ei ole ollut hätäisen hommaa vuonna 1908. Postijuna lähtee Torniosta klo 7.36 aamulla. Oulussa juna on puoli 12 huitteilla, Kokkolassa klo 17.37 ja Vaasassa klo 23.53. Seuraava pysähdyspaikka on Tampere, josta juna lähtee uudelleen matkaan klo 5.54 aamulla. Helsingissä ollaankin sitten klo 11.30 pitkästi toista vuorokautta matkustaneena 🙂 Mikäli tuota osaan tulkita oikein, matkustajajuna on erikseen, jolla ei kuitenkaan pääse Helsinkiin asti. Kaipa sitä on sitten menty tuon postijunan kyydissä? EOS.

DSCN0242 (2)

Kalevan puhelinnumero on rapiat sata vuotta sitten ollut 230 kuten alla olevasta voimme soitto-ohjeiden ohessa havaita.

DSCN0272 (2)

Mun ehdoton suokkari näistä Kalevan ilmotuksista on paikallisen kirjansitojan mainos. En epäile etteikö sieltä ole saanut loistavaa palvelua ja erityisen nopeasti 😀

DSCN0245 (2)

3 kommenttia artikkeliin ”Vintin vimoset aarteet

  1. Hihii voi Johania, ainakaan ei esim pikajuoksijan ura ois ollu mahollinen! Suloset kengät! Aarteita tosiaan!! Todistusainestoa entisajoista – se on nykypäivänä tervetullutta!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s