Ulkoverhouksen maalisävyt testissä

Eilen iltapuhteena testailtiin ulkoverhouksen maalisävyjä. Ulkoverhous menee uusiksi jossakin vaiheessa, jos ei tänä kesänä niin sitten seuraavana. Kyseessä on muutakin kuin ulkonäköasia: ulkoverhouksen vaihdon yhteydessä ulkoseiniin lisätään eristeeksi selluvillaa (eli ekovillaa, jota laitetaan myös lattioiden alle). Ajatus olisi tehdä talosta perinteisen kartononkeltainen. Nythän se on punainen niin kuin naapuritalokin. Pitää vielä varmistaa Pohjois-Pohjanmaan museolta, onko niillä jotain mielipidettä asiaan vai saadaanko laittaa sellainen väri kuin parhaalta tuntuu. Saaren muissa useamman talon pihapiireissä päärakennukset ovat lähes poikkeuksetta eri väriset. Rakennuslupahakemuksessa keltainen meni läpi, no problem.

Testissä meillä oli Uulan pellavaöljymaali ja Virtasen 4 öljyn maali. Virtasen maalilla voi maalata myös pakkasessa! Purkin kyljessä taisi olla lämpötilasuositus -25 – +25 -astetta. Ehkä siirrämmekin ulkoverhorempan joulukuulle 😛

IMG_0533

Kyllä eri firmojen maalisävyistä pientä eroa löytyy. Vasemman puoleiset kaksi ovat Uulaa ja oikean puoleiset Virtasta. Kumpaakin kokeitiin kahteen puupalikkaan niin että toisessa sekoitettiin maaliin pari tippaa vettä. Sen pitäisi tehdä maalista himmeämpää. Sitä eroa en kyllä huomannut ainakaan noin yhden maalikerroksen perusteella… Äkkiseltään sanoisin, että Virtasen maali on parempi, enempi kartanonkeltainen. Se oli myös helpompi levittää.

IMG_0535

Tässä vielä todistusaineistoa niistä pistoolin panoksista, joita vintiltä löytyi ja joista oli jäänyt hajamielisyyksissään kuva ottamatta. Hyvä saada nämäkin dokumentoitua 🙂

IMG_0543

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s