Kaikki muu on turhaa paitsi puutarhanhoito

Viime aikoina raksalla ei ole kauheasti näkyvää tapahtunut, mutta asiat etenevät kuitenkin mukavasti. Porrassuunnitelma saatiin paikalliselta porrasvalmistajalta. Portaat saadaan kuin saadaankin ujutettua eteiseen, eikä niitä tarvitse laittaa esim. pirtin puolelle. Onneksi näin! Saadaan pitää pirtti sellaisena kuin se on ollut 🙂 Puuseppä kävi hakemassa kuistin ikkunat ja talon väliovet kunnostettavaksi. LVI-suunnittelija kävi pihassa ja saatiin suunnitelmat käyntiin. Monenlaista on työn alla 🙂

Eilen oltiin saaressa pihahommissa. Ihanaa kun saa touhuta omalla pihalla ja raksahommiin verrattuna mahtavaa, kun saa jonkin homman hoidettua alusta loppuun yhdellä kertaa 😉 Nyt loppuviikosta sää on suosinut saariston lapsia, mikä lämmittää kesälomalaista suuresti! Viikko on jo lomailtu ja vielä pari viikkoa olisi edessä.

IMG_0979

Isäntä innostui touhuamaan raivaussahan kanssa. Sille olikin tarvetta! Navetan seinustalla oleva juhannusruusu/sekalainen rikkaruohohässäkkä pieneni puoleen kun päästiin kunnolla vauhtiin 😛 Juhannusruusussa on kovasti nuppuja, eiköhän se siitä ala kukkimaan. Aivan juhannukseksi se ei kukkaan ehtinyt…

IMG_0990 (2)IMG_1008

Meidän pelto on vielä tämän vuoden vuokrattuna ja vuokraaja käy sen niittämässä joskus syksymmällä. Ensi vuonna voi sitten jo itse miettiä pellolle käyttöä. Saunan vieressä kasvaa syreeni. Juhannusruusu ja syreeni, siinäpä ne mun pihan toivekasvit. Niillä pärjää!

Raksalla olisi tälle kesälle tarkoitus tehdä ulkovuoriremontti ja se olisi seuraavana vuorossa. Alun perin ajatus oli tehdä ulkovuori lomarimalaudoituksella, mutta kun kävimme ajelemassa ympäri saarta talojen ulkovuoria ihmetellen, huomasimme että saaressa vallitseva tapa onkin vaakapaneeli. Meidän talossa toinen puoli on tehty rimalomalaudoituksella ja toinen vaakapaneelilla. Olemme nyt päätyneet vaakapaneeliin.

IMG_0994

Keväällä meillä oli vertailussa pari pellavaöljymaalia. Nyt ne ovat saaneet seurakseen petrooliöljymaalin ja keittomaalin. Kaikissa maalityypeissä on hyvät ja huonot puolensa. Näillä näkymin keittomaali olisi viemässä voiton, helppoutensa ja oikean sävynsä puolesta. Pitää vielä testata keittomaalia ulkovuoripaneelin pätkään ja varmistaa että maali pysyy hienosahatussa tavarassa. Maalin valmistajan mukaan näin pitäisi olla. Jos keittomaali sopii hienosahattuun paneeliin, niin hyvä. Jos ei sovi, niin mietitään sitten taas maaliasia uusiksi 😛

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s