Päätyseinän koolausta

Tämä viikko on tehty tiiviisti töitä päätyseinän kanssa. Tässä päädyssä ei ollut koolausrimoja valmiina (toisin kuin pellon puoleisessa päädyssä). Koolauksien tekeminen olikin yllättävän aikaavievä juttu. Seinä ei (yllättäen) ole aivan suora, joten koolauksien kanssa sai tehdä tosissaan käsityötä, jotta ne saatiin oikeaan linjaan. Koolauksen päälle tuleva muu ulkovuorimateriaali saadaan näin asettumaan suoraan.

Rimojen pystysuoran linjan varmistaa kuvan vasemmassa reunassa näkyvä luotilanka. Lanka oli pystysuorassa myös seinän toisessa päässä sekä parissa kohdassa vaakasuorassa koko seinän leveydeltä (esim. tikkaiden yläpuolella). Vaakalankojen avulla koolaukset saatiin seinästä katsottuna suoraan. Rimojen alapäästä piti paikoitellen veistää kirveellä puoletkin pois. Joihinkin kohtiin piti lisätä puupalikka riman alle. Koolauksien tekeminen oli viikon kovin homma. Työ ei aina etene vauhdilla kun vaaditaan tarkkuutta.

20170829_164216

Kun koolaukset oli saatu paikoilleen, päästiin eteenpäin peruskaavalla: villat, tuulensuojalevyt ja vielä toiset koolaukset paneelia varten.

Villoja ja tuulensuojalevyjäkin joutuu välillä leikkomaan mm. harjakaton muotoa mukailevaksi.

DSCN0185DSCN0170

Villojen ja tuulensuojalevyn asennusta katon rajaan, telineen keskitasolta kuvattuna 😛

Vielä koolaukset tuulensuojalevyjen päälle. Alkaa olla päätyseinä kohta paneeleita vaille valmis 🙂

DSCN0202

Allekirjoittaneella meni eilinen päivä tiiviisti vadelmapuskassa. Sitä herkkua tuntuu tänä vuonna riittävän 🙂 Viime vuonna ei näkynyt marjan marjaa ja ihmettelin että mikähän puska tuo look-alike-vadelma oikeasti on. Tänä vuonna marjoja onkin sitten viime vuodenkin edestä 😛

20170902_160059

4 kommenttia artikkeliin ”Päätyseinän koolausta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s