Koolausrimoja etuseinään

Uusi katto on tulossa piakkoin. Sitä silmällä pitäen olemme tällä viikolla maalanneet otsalautoja. Otsalaudat tulevat katon reunaan kiertäen koko talon. Rännit tulevat niihin kiinni. Tänään saatiin maalaushomma viimeisteltyä. Aurinko paistoi ja tuuleskeli sopivasti, eli oli oikein passeli keli 🙂 Maalaushommissa ominaista on se, että maalia on lautojen lisäksi ihan jo paikassa muuallakin, kuten housuissa, paidassa, kengissä, käsissä, lippiksessä, aurinkolaseissa, kasvoissa ja kameran linssissä…

DSCN0823

Otsalaudat jätettiin kuivumaan. Seuraava homma raksalla olisi ulkovuoren teko talon etu- ja takaseinälle. Tänään alettiin laittaa koolausrimoja etuseinälle, kuistista oikealle. Kuistin vasemman puoleisella seinällä koolausrimat on jo olemassa edellisen remontin tekijän jäljiltä.

Massikka esiin ja koolausrimoja riihestä hakemaan 🙂

DSCN0864

Talon seinät ovat kaikkea muuta kuin suorat ja tasaiset. Tämä aiheuttaa melkoisia haasteita koolaukselle. Ensin seinään löytiin pari rimaa mittausavuksi. Rimojen ja narujen avulla saadaan selville suorat linjat, joiden mukaisesti varsinaiset koolausrimat laitetaan pakoilleen.

Vatupassi kertoo onko rima suorassa.

DSCN0857

Koolausrimaa täsmäillään seinään useamman kerran ja tsuumaillaan onko mittanarut tasapainossa riman suhteen. Rimaa pitää muokkailla, jotta siitä saadaan sopiva. Vahva käsityön leima on siis tässäkin 😉 Kirves ja välillä puukkokin on hommassa mukana.

Valmistakin tuli! Pari rimaa saatiin tänään laitettua. Siitäpä se homma etenee.

DSCN0881

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s