Ulkoverhous kuistin kohdalle

Ulkovuoriremppa on ollut jäissä katon teon ajan. Katontekijät käyttävät samoja telineitä, jotka meillä on ollut ulkovuorirempassa käytössä, joten antaa ammattilaisten hoitaa ensin hommat alta pois ja kiikutaan me sitten sen jälkeen taas telineillä. Eilen lauantaina käytiin kuitenkin tekemässä kuistin yläpuolinen osa ulkovuoresta paneeleita vaille valmiiksi, koska se helpottaa kuistin katon tekemistä.

Isännältä kuluikin eilispäivä rattoisasti kuistin katolla. Kesärenki-Tuomas yhdessä allekirjoittaneen kanssa varmisti, että isännällä on katolla kaikki tarvittavat vermeet ja kiikutti niitä sinne tarpeen mukaan.

DSCN0926

Ulkovuoren tekeminen koostuu viidestä osasta: koolausrimat, villat, tuulensuojalevyt, koolauslaudat ja paneeli. Aloitetaan siis koolausrimoita. Kesärenki katkaisee rimat ja isäntä pääsee vuoleskelemaan niistä oikean kokoisia. Näemmä jokin jättiläisöttiäinen hyökkäsi kuvaajan kimppuun kesken valokuvan napsauksen, mutta kerrottakoon että kuvaaja selvisi välikohtauksesta vahingoittumattomana 😛

Koolausrimojen ja seinän väliin pitää paikoitellen laittaa kiiloja, jotta rimat saadaan suoraan. Kesärenki tietenkin joutui siihenkin projektiin, eli kiilojen tekoon sirkkelillä.

DSCN0944

Sielläpä niitä rimoja on nätissä rivissä 🙂

DSCN0949

Kun rimat on seinässä, seuraavaksi laitetaan rimojen väliin ekovillaa. Villapaketit olivat vielä talven jäljliltä riihessä, joten nehän piti lähteä hakemaan, traktorilla tietenkin, ja siitäkös kesärenki oli mielissään 😉

Riihestä mukaan lähti parin villasäkin lisäksi koolauslaudat.

DSCN0965

Äläkää jättäkö!

DSCN0969

Villalevyistä leikataan seinään sopivan kokoisia palasia.

Villat katonrajaan ja sittenpä voikin ottaa pienet nokoset auringonpaisteessa 🙂

DSCN0980

Nokkaunien jälkeen villojen päälle laitetaan tuulensuojalevyt. Nekin täytyy leikellä sopivan kokoiseksi.

DSCN0978

Tuulensuojalevyt paikoilleen ja koolauslaudat päälle. Nytpä on valmista ja katontekijät voivat viimeistellä kuistin katon.

DSCN0985DSCN0986

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s