Kattoremppa etenee

Kattoprojekti on edistynyt mukavasti tällä viikolla. Pari sateista päivää venyttivät valmistumisen ensi viikkoon. Paikallinen koneurakointifirma kävi alkuviikosta nostamassa levyt katolle. 

Ensin levyt paikoilleen…

DSCN0910

…sitten levyjen päälle aluhuopa…

DSCN0913

…ja aluhuovan päälle varsinainen päälyhuopa.

DSCN0918

Päälyhuopa saatiin perjantaina asennettua kokonaisuudessaan kuistia lukuunottamatta. Ensi viikolla katto viimeistellään laittamalla kolmiorimat huovan päälle (rimojen päälle tulee kaistale huopaa peittämään rimat) ja sen lisäksi laitetaan rännit ja kulkusillat. Katon harjalle tulee harjaventtiili, jotta kattorakenne pääsee tuulettumaan koko matkaltaan. Yleensä kattorakenteen tuulettuminen hoidetaan tekemällä talon päätyihin tuuletusaukot molemmin puolin. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan riitä, sillä vintillä väliseinät ulottuvat kattoon asti ja blokkaavat näin ilmavirran kulun talon päästä päähän. Harjaventtiili ratkaisee tuuletusongelman: katon harja on auki pari senttiä ja harjaventtiili tulee harjan päälle koko talon mitalta. Päätyihin ei tule tuuletusaukkoja ollenkaan.

Siitäpä se homma etenee taas ensi viikolla 🙂

DSCN0940

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Kattoremppa etenee

  1. Vautsi, alkaapa näyttää hyvältä!! Sofialla olisi kova hinku auttamaan, mutta päätettiin ettei ulkoremppa ole meille soppelia. Sofia pohti että voisi mielellään tulla muuttotalkoisiin kantamaan laatikoita! Eli jäämme odottamaan tietoa teidä muuttopäivästä! 😎

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s