Ruususia

Rantatöyrän pihapiirissä on useita ruusupensaista. Juhannusruusu kukkii tänä vuonna yllättävän aikaisin lämpimän toukokuun ansiosta. Se ehti kerrankin kukkaan juhannukseksi 😉

DSCN1088 (2)

Pihassa on myös kaksi vaaleanpunaisia kukkia tekevää ruusupensasta, joita en aikaisempiana vuosina ole huomannut. Ne kukkivat talon ja tien väliin jäävän metsän reunassa. Vaalenpunaisista ruusuista tummempi on veikkaukseni mukaan se perusruusu, jota kukkii monessa pihassa ympäri Suomen. Jokin nimikin sillä varmasti on…

DSCN1079

Toinen, vaaleamman punainen kaunotar, on (tai sitten ei ole) Tornionlaaksonruusu, joka on yhden määritelmän mukaan ”Lähes piikitön kerrannaiskukkainen metsäruusun muunnos, joka ei tee lainkaan kiulukoita”. Pitääpä seurata tuleeko pensaaseen ruusunmarjoja eli kiulukoita vai ei. Kaikissa ruusuissa on aivan ihana tuoksu. Joskus tulevaisuudessa meidän pihassa voisi olla enemmänkin ruusupensaita ❤

2 kommenttia artikkeliin ”Ruususia

  1. Oii ihania 😍 tuosta perusruusustahan yritettiin penskana pullottaa hajuvettä..muistan vieläkin kuinka pettynyt olin kun haju ei siirtynyt veteen 😄 ton perusversion nimi saattaa muuten olla hansaruusu…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s