Takaseinän ulkovuoren purku

Tämän viikon ohjelma on ollut talon takaseinän vanhan ulkovuoren purku. Kelit ovat olleet tällä viikolla mainiot ulkotöihin ja talkooväkeä on ollut raksalla apuna 🙂 Alimmasta laudasta urakka alkaa.

DSCN1016

Muutama alin kerros saatiin revittyä irti ilman telineitä, mutta yllättävän äkkiä loppuu ihmisestä mitta kesken. Onneksi on Massikka 🙂 Se oli oiva apuri kärryineen. Kärryn avulla päästiin maan tasolta joitakin metrejä ylöspäin.

DSCN1025

Keittiöön on jossakin vaiheessa uusittu ikkuna. Ikkuna otettiin nyt pois ja se tullaan myöhemmin vaihtamaan alkuperäisen kokoiseen, pienempään versioon.

DSCN1030

Homma etenee näppärästi traktorin kärryn päällä. Viime kesän päätyseinien purusta mieleen on jäänyt seinän välistä hyökkäävät, pesiään puolustavat ampiaiset ja niitä odoteltiin tässäkin projektissa. Seinän välistä löytyikin kymmenkunta vanhaa pesää, mutta yhtään tuoretta tapausta ei onneksi tullut vastaan.

DSCN1033

Siinä vaiheessa, kun ulkovuori on purettu siihen asti, mihin käsi traktorin kärryltä yltää, pitää tehdä jatkoksi telineet.

DSCN1041

Ja meno jatkui telineiltä käsin. Itselleni en kyllä voi ottaa krediittiä yläosan purkamisesta. Vaikka kuva ehkä muuta väittää, käytännössä puristin rystyset valkeina tukitolppaa, enkä saanut aikaiseksi yhtään mitään 😛 Keskityinkin loppuajan lautojen keräykseen ja siivoushommiin jalat tukevasti maan pinnalla. Seijalle kaikki pisteet tästä touhusta! Sorkkarauta viuhui ja laudat saivat kyytiä 🙂

DSCN1065

Seinä saatiin purettua ja se odottaa nyt uutta, keltaista verhousta. Iso kiitos tekijöille! 🙂

DSCN1091

Yksi kommentti artikkeliin ”Takaseinän ulkovuoren purku

  1. No niin! Odottelinkin jo raporttia siitä mitä lomalaiset ja eläkeläiset saavat aikaan! Mahtava urakka ja talon ulkomuoto muuttuu hurjaa vauhtia! 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s