Paneelia takaseinään

Takaseinä on nyt kauttaaltaan saanut suojakseen villat ja tuulensuojalevyt. Ennen ensimmäisen paneelin laittoa piti taas tsuumailla paneelille oikea kohta. Tällä kertaa jätimme vanhat konstit vähemmälle ja otimme pussillisen uusia, eli avuksi tuli tasolaser. Olisihan vesivaaka ollut ihan kelpopeli tässäkin mittausprojektissa, mutta vertailun vuoksi piti kokeilla muuta 😉

Takaseinän paneelit halutaan samaan tasoon päätyseinien paneeleiden kanssa. Tasolaser piirtää vaakaviivan koko seinän leveydeltä. Isännällä on kädessä vastaanotin, joka kertoo missä viiva menee (koska viivaa ei päivänvalossa näe). Vastaanottimen takana on laudanpätkä, joka on tsuumattu samaan tasoon päätyseinän alimmaisen paneelin kanssa. Tasolaserin vastaanotin laitetaan laudanpätkään kiinni ja etsitään vastaanottimeen laserviiva. Kun laudanpätkä-tasolaserin vastaanotin -yhdistelmää liikutetaan koko seinän matkalla, voidaan merkitä seinään ensimmäisen paneelin paikka. Tasolaseria olemme käyttäneet tähän asti sisähommissa. Tämä laite oli vuokralla, koska meidän oma laser ei sisällä vastaanotinta. Tosi kätevä peli tällaiseen hommaan!

Eka paneeli seinässä!

JTLQ7126

Siitäpä se sitten lähti etenemään 🙂

QYDC9228

Ikkunoiden ylätasolle asti voi paneelit latoa Massikan kärryltä, mutta sen jälkeen tarvitaan telineet koko seinän mitalta. Siirrämme etuseinän telineet takaseinälle, kunhan etuseinälle on ensin laitettu räystäslaudat paikoilleen. Räystäslaudat laitetaan siis katon räystään alle.

DSCN0236

Räystäslautojen laittaminen on kuulemma talon rakennuksen ikävin työvaihe (tietää vanhempi sukupolvi kertoa). Isännällä on nyt sen verran kokemusta asiasta, että hän vahvistaa tämän. Koko päivän työn jälkeen katonrajassa oli 12 lautaa. Kaikenlisäksi ikävä tosiasia on, että räystäslaudat ovat käytännössä piilossa räystään alla, niin että kukaan ei niitä koskaan huomaa… Joka tapauksessa etuseinän räystäslaudat ovat nyt paikoillaan, joten telineet voi siirtää taakse.

CUNU5335

Omenasato on nyt kerätty ja syöty 🙂 Olipa hyviä omppuja!

DSCN0246

4 kommenttia artikkeliin ”Paneelia takaseinään

  1. Kyllä se siitä etenee! Minkäs väriset laudat tulee kulmiin ja ikkunoiden ympärille? Terkut tästä Lilialtakin, laskettiin omenat ja kuusi niitä oli!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s