Ulkovuorta takaseinälle

Vähiin käy ennen kuin loppuu. Nyt ollaan ulkovuoriurakan osalta viimeisellä seinällä. No joo, kuisti pitää vielä myöskin laittaa, mutta siihen ei tule eristeitä, joten se on vähän iisimpi juttu. Takaseinän kimpussa olemme siis häärineet viimeksi.

Juhannuksen jälkeen purettiin vanha ulkovuori pois ja nyt olemme laittaneet villoja ja tuulensuojalevyjä paikoilleen. Hyödynsimme seinän vanhat koolaukset. Riivimme niistä turhat naulat pois ja lisäsimme muutaman riman pätkän sinne, mistä se puuttui.

Villaa alle, tuulensuojalevy ja koolauslauta päälle. Vanhalla, tutulla kaavalla mennään 🙂

Massikka kärryineen on hyvä apu villojen ja levyjen laitossa. Kärry telineineen siirtyy helposti eteenpäin työn edetessä. Panelointi ja maalaus pitää kuitenkin tehdä kiinteiltä telineiltä, muuten kärryä pitäisi olla siirtämässä ihan jatkuvasti. Kun villat ja levyt ovat seinässä, siirretään etuseinän telineet takaseinälle. Sitä ennen etuseinälle pitäisi vielä laittaa räystäslaudat (nyt kun telineet ovat paikoillaan). Räystäslaudat on jo käsitelty homeenestoaineella. Eilen ne olisi ollut tarkoitus maalatakin, mutta kun tälle päivälle lupasi vesisadetta, niin ei auttanut kuin jättää maalaus toiseen kertaan.

IMG_3431

Syksy koittaa ja sadonkorjuuaika! Saimme keväällä lahjaksi omenapuun, joka tekee komeita omppuja 🙂

DSCN0207

2 kommenttia artikkeliin ”Ulkovuorta takaseinälle

  1. Oii onko ihan oikeita syötäviä omppuja?! Meillä on Kemissä se omenapuu mutta se tekee vaan koristeomppuja…

    Tykkää

    • Juu, syötäviä on ja hyviä! 😊 Kerättiin sato viime viikolla ja maistettiin. Siinä oli kolmea eri sorttia (vartettu useammasta lajikkeesta). Yksi lajike oli ihan tosi makea, nam 😍 Oikein mainio omppupuu 💕

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s