Posi-palkit kylppäriin

Kylppäri on pitkään ollut pelkkä monttu. Kylppärin lattiarakennetta varten piti teettää Posi-palkit, joiden päälle kylppäri rakennetaan. Kun Posi-palkit saapuivat, päästiin tositoimiin.

DSCN0479

Palkkien asennus lähti liikkeelle mittaustoimenpiteillä.

DSCN0469

Palkkien makkariseinän puoleinen pää kiinnitettiin seinään palkkikengillä. Toinen pää tuli seinän alimman hirren päälle, joka on sisempänä seinän muihin hirsiin nähden. Palkkikengät kiinnitettiin seinään ensimmäisenä. Tasolaser näytti mihin kohtaan kengät tulee kiinnittää.

Posi-palkin hirren päällä lepäävä pää aiheutti hieman käsitöitä. Parrut olivat kaikki samanmittaisia, mutta huone on paikoitellen hieman erimittainen! Lääkkeeksi tähän vaivaan käy moottorisaha, kirves ja taltta 🙂

Ennen palkkien asennusta, niiden alapintaan ruuvattiin kiinni vanerisoiro, joka oli hieman leveämpi kuin palkki itse. Vaneri tulee kannattelemaan rossipohjaa, joka rakennetaan sitten kun putkimies on käynyt asentamassa kylppäriin viemäriputket.

IMG_4251

Vimoset ruuvit ja veistot.

Se on siinä 🙂

20190501_164309

Kylppäriprojekti etenee niin, että seuraavaksi putkimies tulee asentamaan viemäriputket. Sen jälkeen päästään tekemään rossipohja. Rossipohjaan tulee eristeeksi ekovillaa. Siihen päälle laitetaan vaneri ja sen päälle tehdään betonivalu, johon upotetaan lattialämmitys. Valun päälle tulee kaakeli. Kylppärin seinät ja katto rakennetaan irralleen olemassa olevista seinistä ja katosta: Tehdään siis huone huoneen sisään. Tämä on suositeltava tapa vanhoissa hirsitaloissa mahdollisten kosteusvaurioiden ehkäisemiseksi.

Kylppäri on vielä ihan alkutekijöissään, mutta kylppärin laatat ja kalusteet on jo melko pitkälle valittu. Männäviikolla kävimme suunnittelijan juttusilla, joka piirsi kuvat valitsemillamme laatoilla. Hyvältähän se näytti 🙂 Nyt odotellaan tarjousta.

2 kommenttia artikkeliin ”Posi-palkit kylppäriin

  1. Kuulostaa ja näyttää monimutkaiselta! Milsi tuommoiset palkit täytyy olla? Muissa huoneissa ei ole tuollaisia näkynyt.
    Terkkuja!

    Tykkää

    • Hyvä kysymys 🤓 Syitä on kaksi: ensinnäkin betonilaatta vaatii tarpeeksi jäykän rakenteen ja toiseksi posi-palkki on sen mallinen että sen sai tukeutumaan alimman hirren päälle. Eli palkki on tarpeeksi tuhti ja oikean mallinen tuohon tilaan ⚒

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s