Kylppärin lattian teko

Kylppäri on edistynyt harppauksen posi-palkkien asennuksesta. Putkimies kävi vetämässä viemäriputket ja me saimme asiaksemme niiden eristyksen. Siinäpä olikin yksi tämän projektin mieleenpainuvimmista työvaiheista!

20190528_110242

Putket eristettiin villalla, joka kiinnitettiin putkien ympärille rautalangalla ja alumiiniteipillä. Tilaa kylppärin lattian alla on puolisen metriä, joten eristys tapahtui käytännössä vaakatasossa. Tässä isäntäparin työnäytteet. Onneksi tämäkin homma on nyt hoidettu alta pois!

Eristystöiden jälkeen päästiin taas työskentelemään pystyasennossa. Vuorossa oli rossipohjan teko. Se tehtiin tuulensuojalevyistä. Toinen lattiakaivoista tuli aikalailla kellarin kattoa vasten, joten sillä kohtaa joutui vähän soveltamaan. Samalla muuten pannassa ollut uretaani pääsi hiipimään tällekin työmaalle, joten leuka rintaan ja nöyrin mielin uretaania sinne, minne sitä on pakko laittaa.

Rossipohja eristettiin tuttuun tapaan ekovillalla.

Ekovillan päälle laitettiin vaneri. Vaneri liimattiin ja ruuvattiin kiinni posi-palkkeihin. Seinän vierustat kierrettiin finnfoamilla (vaahtomuovin tapainen eriste), jotta lattiavalu jää irti hirsistä.

DSCN0527DSCN053420190616_184353

Kylppärin lattiaan tulee betonivalu. Valu vahvistetaan rautaverkolla. Sähkäri kävi vetämässä lattialämmityskaapelin verkkoon.

Liippari tulee huomenna tekemään valun. Se saa kuivua noin kuukauden päivät. Valu on kuitenkin kävelykuivaa jo parissa päivässä, joten kylppärin seinä- ja kattorakennetta voi edistää valun kuivuessa.

Kylppärin laatat on jo valittu. Vasemmanpuoleinen setti tulee lattiaan ja oikeanpuoleista laattaa seiniin. Kalusteet, hanat yms. on valittu. Kylppäri tuntuu viimeistelyä vaille valmiilta, kun sisustus alkaa olla mietittynä. Tosiasiassa tässä taitaa vielä olla vähän isompaakin laittoa ennen kuin se on valmis 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s