Keittiön kalusteiden maalausta ja muuta mukavaa

Keittiön kalusteiden maalausurakka alkoi kuten niin monet urakat alkavat, eli pohjatöillä. Kalusteiden ovet maalataan kalkkimaalilla ja sisusta puuvahalla. Maalarinteippiä on kulunut kiitettävä määrä rajauksien tekoon 😉 Myös laatikostojen kiskot irrotettiin ennen maalausta.

Maalari pääsi töihin 🙂 Ensimmäisenä työn alle otettiin saareke. Se koostuu kahdesta 80 senttisestä laatikostosta ja apteekkarin kaapista.

Maalaustyöt etenevät hyvällä tahdilla. Niiden ohella raksalla on touhuiltu muitakin juttuja. Kylppärin ja eteisen betonivalu vaativat hieman työstämistä kuivumisen edistämiseksi: betonin päälle muodostunut ns. sementtiliima pitää hioa pois. Kävimme vuokraamassa hiontavälineet ja kävimme pintakerroksen kimppuun. Ensin hiottiin liima pois, sitten tarkistettiin vatupassilla onko valussa liian korkeita tai matalia kohtia. Korkeat kohdat hiottiin tasaiseksi ja mataliin kohtiin laitetaan tasoitetta. Kylppärin osalta päästiin vähällä: siellä ei tullut vastaan tasoitetta kaipaavia kohtia. Eteisessä sen sijaan oli pari kohtaa, jotka pitää vielä tasoittaa.

Yläkertaa ei kauheasti ole joudettu edistämään, eikä sen kanssa kiirettä olekaan. Tarkoitus on saada eristettyä välipohja tässä kesän/syksyn aikana. Välipohjaan (makkarin ja keittiön kattoon) on porattu reiät alakerran kattolamppuja varten. Miehet askartelivat reikien päälle laatikot, joihin lamput muuntajineen sijoitetaan alhaalta käsin. Välipohjaan on tulossa ilmansulkupaperi ja sen päälle ekovillaa.

Yhden maalauspäivän päätteeksi kävimme keräämässä mesiangervon kukkia pellolta. Niistä kuivataan teetä. ”Herkulliselta näyttää. Pitäisiköhän maistaa jo näin tuoreeltaan…”

IMG_4902

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s