Keittiön katon maalaus

Raksalla on huhkittu vaikka bloggari on laiskotellut. Tässäpä vähän tilannepäivitystä 🙂 Minun yksi viimeisimmistä työsaroistani on ollut keittiön katon maalaaminen. Katossa ollut maali oli niin repaleista, että se varisi pois melkein ajatuksen voimalla. Kevyt hionta päälle ja sitten pääsi pensselöimään.

DSCN0651

Maaliksi valikoitui pienen testikierroksen jälkeen Kymin Palokärjen valkoinen pellavaöljymaali. Testissä oli sen lisäksi mukana pari Ottossonin pellavaöljymaalia (Titaani-sinkkivalkoinen ja Himmeä valkoinen) sekä Allbäckin valkoinen pellavaöljymaali. Ottossonin titaani-sinkkivalkoinen oli liian kiiltävä ja himmeä valkoinen liian matta. Loppusuoralle jäivät testin halvin (Kymin Palokärki) ja kallein (Allbäck) maali. Molemmat olivat helposti levittyviä, puolikiiltäviä ja valkoisen sävy oli miellyttävä. Lopputaistossa voiton vei hinnan perusteella halvempi 🙂

Ensimmäinen kerros maalattu!

DSCN0657

Tässä vaiheessa jännitti, saako katon lopulliseen asuun toisella maalikerroksella, vai vaatiiko siisti lopputulos vielä kolmannenkin. Pellavaöljymaalin kuivuminen vie useamman päivän ja viikon päästä katto oli valmis toiseen kerrokseen.

Toinen kerros peittää yllättävän hyvin. Alla olevassa kuvassa kymmenkunta lautaa muuriin asti on sudittu kahteen kertaan.

DSCN0677

Valmista tuli 🙂 Loppupelissä kaksi kerrosta maalia riitti.

Koirakin sai tyylikkäät vauhtiraidat kun kävi könyämässä turhan lähellä maalipurkkia 😛

DSCN0660

Keittiön osalta seuraavaksi voi vahata lattian. Siihen tulee Allbäckin pellavaöljyvaha. Sen jälkeen pääsee laittamaan seiniin makulatuuripaperin ja tapetin. Sittenpä voi alkaa laittaa kalusteita paikoilleen. Kalusteiden maalaus on jo loppusuoralla 🙂

DSCN0720

2 kommenttia artikkeliin ”Keittiön katon maalaus

  1. Huikeeta! Ihan jännitti lukea, että riittääkö 2 kerrosta kattoon🤭 ja tulipa valoa keittiöön valkoisen myötä☀️

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s