Kylppärin seinien rakennus

Kylppäri on viime aikoina kokenut pienen muodonmuutoksen. Seinät on koolattu ja levytetty melkein kokonaan. Kylppäri rakennetaan erilleen hirsistä, koska hirret elävät aina jonkin verran, mutta kylppärin osalta sellainen eläminen ei ole suotavaa. Kylppärin seinät tulevat siis irti hirsistä.

Seinäkoolinki rakennettiin lattialla ja nostettiin sitten seinälle. Betonin ja koolausriman väliin niitattiin vaahtomuovieriste.

Koolaukset kiinnitettiin betoniin pikanauloilla.

Makkarin puoleiselle seinälle tulee pesukone ja kuivausrumpu, työtaso ja sen yläpuolelle kaappeja. Koolauksen päälle tulee tulppalevyt. Levyt itsessään eivät riitä kannattelemaan kaappeja, joten runkoon kiinnitettiin vanerit vahvistamaan niitä.

DSCN0641

Koolaushommissa tuskastuttavin vaihe oli saada kehikko suoraan. Melkoinen säätäminen siinä oli, että rungot olivat millilleen paikoillaan. Koolaukset tuettiin vinorimoilla.

Koolinkien päälle laitettiin Tulppa-levyt. Levyt liimattiin rimoihin ja varmistettiin kiinnitys siihen tarkoitetuilla kiinnikkeillä.

DSCN0683

Levytys on melkein valmis. Muutamasta kohdasta levy vielä puuttuu, kun sähkärin pitää ensin viimeistellä sähköasennuksia. Nurkkiin, pystysaumoihin, läpivienteihin ja lattiaan tulee vesieristys ja sen jälkeen helahoito kaakeloidaan. Kattoon tulee vielä tulppalevyn kaltaiset levyt ja siihen päälle helmiponttipaneeli, joka maalataan valkoiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s