Mutka matkaan kylppärissä

Viimeksi kun olen blogia päivittänyt helmikuun alkupuolella muutto siinsi horisontissa ja kylppäri valmistui kovaa vauhtia. Helmikuu menikin hyvin tiiviistä raksalla ja muuttopuuhissa. Helmikuun viimeisenä viikonloppuna muutettiinkin, mutta ei sinne minne olisi pitänyt eikä kylppärikään ole vielä valmis. Mitäkö tapahtui? Selonteko lienee paikallaan.

Laatoittaja sai hommansa valmiiksi ja lattiasta tuli hieno 🙂 Toki kuvassa se kaipaa vielä puhdistusta.

20200206_133930

Kattopaneelit maalattiin kosteuden kestävällä maalilla ja kattoon tehtiin koolaukset. Paneelimaali oli jokin ihan normi rautakauppamaali, mutta en kyllä enää muista mikä… Kattopaneelit maalattiin vielä toisen kerran sen jälkeen kun ne oli asennettu paikoilleen.

Kattolistat maalattiin sillä samaisella kattomaalilla.

Allastaso maalattiin Frenchicin Al Fresco -sarjan maaleilla. Harmaa sävy on Swanky Pants ja musta Blackjack. Kaapin alaosa tulee myös mustaksi. Al Fresco -sarjan maalit ovat kosteutta kestäviä ja niitä voi käyttää esim. puutarhakalusteissa. Kaappi oli alun perin lakattu. Jälkiviisaana todettakoon, että lakkapinta olisi kannattanut hioa paremmin pois. Tason pinta pitänee käsitellä vielä vahalla tai jollakin viimeistelypinnoitteella, mikä kovettaa pinnan kunnolla. Maali itsessään tuntuu turhan pehmeältä lakkauksen päällä ja siihen tulee helposti naarmuja.

IMG_6154

Allastaso, pytty, hana ja suihku on paikoillaan. Vesiputket on vedetty ja taas useamman vuoden jälkeen, käytössä on juokseva vesi. Kylppäri alkaa jo (kahvinkeitintä lukuunottamatta) näyttää kylppäriltä 🙂

Sitten se mutka: vähän ennen aiottua muuttoa huomattiin, että kylppärin lattialämmitys ei toimi. Rikki mikä rikki. Vikapaikka ei ole vielä omista ja sähkärin tekemistä tutkimuksista huolimatta löytynyt. Emme viitsineet muuttaa omaan kotiin vielä, ennen kuin lattialämmitys on korjattu. Sen korjaaminen voi pahimmillaan tarkoittaa sitä, että lattialaatoitus ja vesieristys puretaan ja lattiaan asennetaan uusi lattialämmityskaapeli. Se olisi saneerauskaapeli, joka vedetään betonivalun päälle (eikä sisään, niin kuin alkuperäinen kaapeli). Toivottavasti näin järeisiin toimenpiteisiin ei tarvitse ryhtyä.  Mukavampi skenaario olisi, että varsinainen vikapaikka löytyy ja siihen voidaan kohdistaa korjaustoimenpiteet avaamatta koko lattiaa. Oulun seudulta löytyy asiantuntija joka on erikoistunut tutkimaan ja korjaamaan lattialämmitysongelmia. Hän tulee ensi viikolla tutkimaan tilannetta. Olisi varmasti tullut jo aikaisemmin, mutta hän sattui olemaan maaliskuussa ulkomailla lomamatkalla ja sen jälkeen pari viikkoa karanteenissa… 

Kylppärikalusteita ehdittiin asentaa jonkin verran ennen kuin lattialämmitysongelma selvisi. Asennuksia ei ole tehty loppuun asti ja esim. suikunurkka on laittamatta paikoilleen, koska vielä ei tiedetä kuinka paljon ja mistä kohtaa lattialaatoituksia pitää purkaa. Kylppärin peräseinältä löytyy oikeanpuoleisesta kaapista lämminvesivaraaja. Sen vieressä on kuivauskaappi ja sen vieressä pyykkikaappi. Matalaan kaappiin tulee integroitu silityslauta sekä pari laatikkoa. Makkarin puoleiselle seinälle tulee tason alle kodinkoneet ja tason yläpuolelle kaapit. Peilikin odottaa pääsyä allastason yläpuolelle. Peilin molemmin puolin tulee roikkuvat valot. Nekin jo odottavat asennusta. Kattovalot on jo asennettu.

IMG_6339

Muutto siis kuitenkin tehtiin helmikuun lopulla ja pääsimme muuttamaan lähellä Rantatöyrää sijaitsevaan taloon, joka oli tyhjillään. Tässä hengataan niin kauan että lattialämmitys saadaan kuntoon. Onneksi löytyi majapaikka niin nopealla aikataululla ja vielä ihan muutaman minuutin päästä raksasta! Ensi viikolla siis selviää miten lähdemme lattialämmitystä korjaamaan.

Kun reilu kuukausi sitten kun selvisi, että emme pääsekään muuttamaan omaan kotiin ja kylppärin lattialämmitys ei toimi, harmitti ihan järkyttävän paljon. Nyt kun tämä kummallinen kevät on edennyt mitä kummallisimmissa merkeissä noin niin kuin maailman laajuisessa mittakaavassa, tuntuu että tämä meidän remppaongelma onkin aika pieni juttu ja lopulta kuitenkin korjattavissa. Tsemppiä meille kaikille näinä outoina aikoina! ❤

2 kommenttia artikkeliin ”Mutka matkaan kylppärissä

  1. Komeelta siellä näyttää, tykkään noista mustista yksityiskohdista! Tuohon vielä se hieno suihkukoppi, jota vuosi sitten täällä esittelitte. Kahvinkeitinkin sulautuu kivasti sisutukseen. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s