Pirtin katon maalaus

Ei niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin. Olemme hyödyntäneet tämän meidän evakkoajan tuunaamalla pirtin pintoja kuntoon. Alkuperäinen ajatus oli että maalataan pirtin katto ja lattia sitten joskus, mutta nyt kun tilanne on mikä on kylppärin takia, niin sopiva maalaushetki on nyt.

Joulukuussa hankimme muutamia kattomaalisävyjä ja mallailimme niitä pirtin kattoon. Kalkkimaali pirtin katossa lienee hyvinkin perinteinen maali, joten päätimme maalata katon hyväksi havaituilla Frenchicin maaleilla. Kuten joulukuun blogikirjoituksesta käy ilmi, meillä oli pari sävyä testissä. Kumpikaan niistä ei kuitenkaan miellyttänyt: toinen oli liian valkoinen ja toinen liian keltainen… Kokeilimme sävyttää ”liian valkoista” maalia muilla sävyillä, joita on kertynyt remppaprojektin aikana laatikollinen, mutta lopputulos ei ollut hyvä. Harmaan lisäys valkoiseen teki sävystä entistä kylmemmän ja ruskeaan taittava maali teki siitä likaisen näköisen. Emme saaneet sävyä osumaan kohdilleen. Hermothan siinä meinasi jo mennä.

Halusimme kattoon kalkkimaalin. Frenchicin sarja on hyväksi havaittu sekä keittiön kaapeissa että kylppärin allastasossa. Emme siis halunneet (eli jaksaneet) alkaa etsimään uutta kalkkimaalia joltain toiselta merkiltä. Ratkaisu ongelmaa oli pelata upporikasta ja rutiköyhää: ”liian valkoinen” sävy oli jonkin ajan jälkeen alkanut näyttää katossa jo aivan hyvältä. Ehkä se ei olisikaan loppupeleissä liian valkoinen…? Ehkä se olisikin ihan hyvä…? Ja niinhän siinä kävi, että tilasimme 25 litraa Frenchicin Whiter than White -kalkkimaalia ja päätimme että pirtin katosta tulee jäätävän hieno.

No tuliko?

Meidän mielestä tuli 😀

IMG_6513 – kopio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s