Keittiökuulumisia

Viimeisimmät keittiössä tehdyt toimenpiteet ennen muuttoa olivat välitilan lasin asennus ja kaapiston maalauksen paikkaus. Kaapistot maalattiin viime kesän ja syksyn aikana. Ensimmäisen talvenaan kaapistojen ovien peilit ovat kutistuneet ja peilien saumoista on tullut esiin maalaamatonta pintaa. Tiedossa oli, että näin tulee käymään, joten yllätyksenä asia ei tullut.

Välitilan lasi tilattiin oululaisesta lasiliikkeestä. Se saatiin paikoilleen yhteisvoimin. Saumaan laitettiin silikonia. Hana otettiin asennuksen ajaksi pois ja lopuksi laitettiin takaisin paikoilleen.

Välitilan lasi on osoittautunut arjessa hyväksi ratkaisuksi. Aluksi hieman hirvitti, että se kiiltää liikaa ja siinä näkyy kaikki roiskeet. Onneksi kumpikaan pelko ei toteutunut. Syynä lienee se, että keittiön ikkuna ei ole suoraan välitilaa vastapäätä, jolloin valokaan ei osu siihen suoraan.

Kaapistojen maalipinnat hiottiin ja paikkamaalattiin tarvittavilta osin. Maaliseosta oli jäänyt syksyltä riittävästi talteen, joten sitä ei tarvinut tilata lisää.

Nyt muutaman viikon asumisen jälkeen keittiö näyttää eteisestä päin katsottuna tältä:

IMG_7020

Puovirakennuksesta löytyi kukkapöytä ikkunan eteen. Pöydästä löytyi mahdollisesti edellisen asukkaan sukulaisen signeeraus. Vuosilukua ei ole.

IMG_6974

Keittiö on osoittautunut käytössä toimivaksi. Saarekkeen vasemmassa reunassa oleva apteekkarinkaappi on huippu: suola ja pippuri & öljyt ovat näppärästi kokin käden ulottuvilla 🙂 Saarekkeen takana näkyy jääkaappi ja pakastin. Verhon takana on kylppäri 😉 Allastason vierestä on käynti pirtin maalatulle puolelle. Toinen käynti pirttiin on eteisestä, mikä on nyt siis käytössä. Keittiön puuhella on tällä hetkellä ”jottei totuus unohtuisi”-muistutus. Valmista ei vielä ole, mutta valmiimpaa kuin joskus aikaisemmin 😀  

Vielä pari räpsyä eteisestä. Tässä keittiön ovelta otettu kuva. Keittiön ja kylppärin välinen ovi näkyy oikealla. Se on maalattu ja asennusvalmis. Viikko sitten sitä jo alettiin laittaa paikoilleen, kunnes huomattiin, että saranoiden mukana oli tullut vääränkokoisia ruuveja. Ruuvit menivät uusintatilaukseen.

IMG_6984

Lepsun kauneusunet ❤

IMG_6758

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Keittiökuulumisia

  1. Niin on kaunista ja kotoisaa🥰 mahtavaa että teillä on tuommoisia vanhoja löytöjä mahdollista käyttää! Tuo eteisen lattia on ihan mun suosikki, ymmärrän hyvin että Lepa siinä hengailee ja ottaa päiväunia ☺️

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s