Suunnittelua ja haaveilua

Talven tunnelmaa Rantatöyrästä 🙂 Vihdoin ollaan saatu saareen kunnolla lunta.

Koska vastakohdat hienosti täydentävät toisiaan, talven tunnelman lisäksi pongattiin kesän ensimmäinen perhonen 😮 Jostakin se kuistin lattialle tupsahti ja johonkin se siitä lähti.

img_3849

Paikallinen puuseppä kävi eilen katselemassa paikkoja. Hän todennäköisesti entisöi kuistin ikkunat. Kuistille jätetään alkuperäiset ruudut, muut ikkunat vaihdetaan uusiin. Kuisti jätetään kylmäksi, eli siihen ei tule eristeitä.

Puuseppä entisöinee myös sisäovet. Ollaan ihmetelty, miksi eteisessä olevissa sisäovissa kuviointi on erilainen oven sisä- ja ulkopinnassa. Kaikissa ovissa on ns. peilit (suorakaiteen muotoiset kuviot), jotka ovat yleisiä myös nykyajan ovissa. Eteiseen vievien sisäovien toisella puolella peili on upotettu oveen, mutta toisella puolella se nouseekin oven pinnasta ylös eli se on ns. pintapeili. Puuseppä tiesi kertoa syyn: Peilien väliin jää ilmaa eristeeksi kylmää eteistä vasten. Me toki teemme eteisestä lämpimän, mutta ennen vanhaan se on ollut kylmä ja silloin ovet ovat olleet tärkeä eristäjä. Paksuuttakin ovissa on lähemmäs kymmenen senttiä.

Mulle tuli helpotuksena kuulla, että ovien ja oviaukkojen kokoa saa muutettua helposti. Huh. Nykyisellään ovet ovat parikin kymmentä senttiä liian matalat ja ihan vaan muutaman kerran on tullut lyötyä otta ovenkarmiin… Ovien koot huokuvat mennyttä aikaa, mutta rajansa se on historiainnostuksellakin!

Ensi viikolla saadaan soodapuhaltaja visiitille. Saapa nähdä miltä pinnat näyttävät puhalluksen jälkeen. Jännää 🙂 Soodapuhalluksen jälkeen alkaa lattiaremontti. Kaikki lattiat käytetään ylhäällä ja eristeet vaihdetaan. Keittiön lattia on sen verran huonossa kunnossa että se menee näillä näkymin uusiksi. Ollaan vähän mietitty että tulisiko siihen puu- vai laattalattia. Eteisessä on sama mietintä päällä: jos eteiseen laittaisi lattialämmityksen, se melkein vaatisi laattalattian… Makkarin ja tuvan lattiat jäävät entiselleen, nykyiset lankut palvelevat varmasti vielä seuraavatkin 160 vuotta 🙂

Viime päivät ja monet tulevat kuluvat kuvastoja laavatessa. Ollaan käyty parissa keittiöfirmassa kuulemassa suunnitelmia ja ensi viikolla olisi kylppärisuunnittelun vuoro. Eihän tässä ihan heti olla keittiötä tai kylppäriä kalustamassa, mutta sähkö- ja viemäröintisuunnitelmia varten pitää olla vähän kättäpitempää jo olemassa! Keittiön osalta taidetaan tehdä tarjouspyyntö myös puusepälle. Saisipa sellaisen keittiön kuin haluaa 😉

img_3949

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s