Hämeenlinnan tuliaisia

Viikonloppuna käytiin synttärijuhlissa Hämeenlinnassa. Samalla hyödynnettiin Etelä-Suomen tarjonta taloprojektin suhteen. Matkailu avartaa: opittiin uusia asioita Suomen maantiedosta, kuten sen missä on Tuulos tai Hauho. Niin se ihminen viisastuu!

Käytiin morjestamassa puuseppää, joka voisi tehdä meille ikkunat. Tarkoitus on uusia kaikki muut paitsi kuistin ikkunat, jotka saa jäädä ennalleen (kunnostettuna toki). Muut ikkunat ovat melko sekalaista seurakuntaa. Nyt ne laitetaan vielä kertaalleen uusiksi. Puusepällä oli näyttää hienoja perinneikkunoita. Ne näyttävät vanhoilta, silleen hyvällä tavalla, mutta niissä on kuitenkin nykyikkunoiden ominaisuudet eristävyyden yms. osalta. Nyt pitää mitata talon ikkunat vielä kunnolla ja laittaa tarjouspyyntöjä vetämään. Puusepän jututtamisen jälkeen tiedämme minkälaiset ikkunat haluamme!

Toinen visiittikohde oli Metsänkylän Navetta. Se oli hieno paikka! Siellä vierähtikin muutama tunti. Etsinnässä oli luukku keittiön puulieteen. Vaihdossa ajattelimme antaa tulisijan luukut, jotka meillä oli matkassa. Ne jäivät ylimääräisiksi uunista, joka purettiin toisesta kamarista eli tulevasta kylppäristä. Navetassa oli tosi paljon kaikkee! Varmasti aivan mahtava paikka kesällä, kun varpaita ei palele ihan niin paljon paikkoja kierrellessä 😉 Palelu kuitenkin kannatti, niinhän se lieden luukku löytyi! Lopulta saimme hoidettua homman vaihdantataloustyyliin, tulisijan luukut lieden luukusta. Jännitys tiivistyy sitten jossakin vaiheessa kun aletaan mätsäämään luukkua lieteen. Saa nähdä onko mittaukset osuneet kohdilleen 😛 Lieteen pitäisi vielä löytää vesisäiliö. Sekin puuttuu. Navetan valikoimista ei löytynyt sopivaa… Mutta eipä tuolla kiire ole, se voi olla sitten se viimeinen silaus kun kaikki muu on valmista 😉

Navetasta tarttui mukaan matkaopas Suomen länsirannikon puukaupunkeihin. Siinäpä oivaa kesälomaohjelmaa! Heh, ihan kuin tässä muutamaan vuoteen oltaisiin lomia tien päällä käyttämässä 😀 No. Sitten kun tuntuu siltä että pitää päästä ajelulle, niin opas kertoo mistä löytyy hienoja puutalokohteita: 20 kaupunkia Oulusta Haminaan, 250 puutalokohdetta.

img_3973

Ai niin! Soodapuhaltajan piti käydä viime viikolla, mutta homma siirtyi tälle viikolle sairastumisen vuoksi. Tiistaina olikin soodapuhalluspäivä. Sen tuloksista lisää sitten viikonloppuna 🙂