Eteisen lattian kimpussa

No niin ystävät hyvät. Tänään opimme purkamaan hirsitalon lattiaa. Kas näin.

Ensimmäisen lankun irroitus: Otetaan kolme (3) kansipulttia ja ruuvataan ne lankkuun. Otetaan sorkkarauta ja puukalikka. Laitetaan sorkkarauta pultin alle ja kalikka sorkkaraudan alle. Väännetään. Väännetään ihan aikuisten oikeesti. Ja kas, ensimmäinen lankku on irti.

Loppujen lankkujen irroitus onkin sitten helppoa pelkkien sorkkarautojen avulla, kun ensimmäinen lankku on saatu alta pois. Paitsi että… Helppoa ehkä joo, mutta hitsi miten kovvaa hommaa!! Iso hatun nosto Aleksille ja Petrille, jotka ovat olleet auttamassa lattioiden purussa! Tänään vuorossa oli viimeinen purkuoperaatio: eteisen lattia.

Komeita, paksuja lankkuja lattiassa on, mutta ne ovat lopulta aika huonossa kunnossa. Voipi olla että niitä ei enää laiteta takaisin. Koska vielä ei olla siitä ihan varmoja, numeroimme lankut että järjestys pysyy muistissa.

Kun lankut on irrotettu, niistä nypitään naulat pois. Komeita nauloja olikin, 15 sentin pituisia, joilla lattia on varmasti pysynyt paikoillaan 🙂

img_4265

Eteisen lattia on käytetty auki edellisessä remontissa, vuonna 1990. Silloin sen alle on laitettu lisää eristettä. Tänään saatiin purkuhomma hyvälle alulle, joka viimeistellään ensi viikon aikana. Muista huoneista lattiat onkin jo saatu purettua.

Posti toi Uula-tuotteen sisävärikartan. Siitäpä voi alkaa miettimään uusia sävyjä tuleviin lattioihin 🙂

img_4238

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s