Ulkovuoriremppaa

Viikko sitten raksalla alkoi ulkovuoriremppa. Se olisi tarkoitus saada tehtyä tässä heinä-elokuun aikana. Ensimmäiseksi otetaan käsittelyyn talon pellon puoleinen pääty. Telineet on pystytetty, siitä se lähtee!

20170719_160030

Ulkovuori uusitaan täysin, joten vanhat laudat ja eristeet saavat lähteä. Ensin lähtöpassit saa lautaverhous. Edellisen kerran tämän päätyn ulkovuoriremppaa on tehty vuonna 1989. Yhdestä hirrestä löytyi päiväys.

20170721_170345

Seuraavaksi poistetaan tuulensuojalevyt. Niiden alla on tässä päätyssä lisäeristeenä mineraalivillaa. Onneksi sitä ei ainakaan pitäisi olla talon toisessa päätyssä, jonka ulkovuori on vanhempaa perua.

IMG_1276

Saimme viime viikolla raksalle apuvoimia, kun Maggan perhe pyörähti pihaan asuntovainuineen 🙂 Yhteistyöllä villojen alta löytyy hirsi.

IMG_1317_kopio

Tässä osassa taloa hevosmuurahaiset ovat syöneet hirsiä jonkin verran ja muutama niistä on vaihdettava. Melko pölyistä hommaa!

Pikkuhetki tuumailua ja sitten uutta tilalle.

Ulkovuorirempan alkajaisiksi minun hommana oli purkaa talon etuseinustalla ollut kellarin sisäänkäynti. Se rakennetaan kokonaan uusiksi. Sorkkarauta pääsi töihin ja valmistakin tuli 🙂

Palanen kesäkauneutta löysi tiensä Rantatöyrään kun Ilona kävi kylässä. Maitotonkka oli kamalan likakerroksen peitossa enkä olisi ikinä uskonut että siitä saa vielä ihanan pihatien viitoittajan ❤ Kiitos avusta Maggat!

2 kommenttia artikkeliin ”Ulkovuoriremppaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s