Tuuletusaukkoja ja rossipohjastartti

Rapsakan pakkaspäivän ratoksi otin työn alle alapohjan tuuletusaukkojen teon.  Tuuletusaukot pitää tehdä, jotta rossipohjan alla pääsee ilma kiertämään. Aukot tulevat makkarin ja kylppärin sokkeliin. Aloitin makkarista. Ihan ensimmäiseksi pääsin lapiohommiin (hyvä, tuli lämmin!). Aukon edestä piti lapioida enimmät hiekat pois. Sitten porakone laulamaan. Työkaluina siis pora ja poranterä. Kun reiät on porattu, palan irrotukseen käytetään poran iskutoimintoa ja talttaterää. Sisäpuolelta käsin porattiin ensin yksi reikä ja loput hommat hoidettiin ulkona.

Tämä homma pitää tehdä nyt, kun lattiat on auki ja sokkelin tasolle pääsee myös sisäkautta. Tuohon reiän päälle laitetaan myöhemmin ritilä.

IMG_2466

Samanlainen tuuletusaukko tehdään myös kylppärin sokkeliin. Sitäkin yritin jo tehdä mutta poranterästä loppui mitta kesken :/ Sokkeli olikin aivan erilailla paksu kuin makkarin puolella! Kaupan kautta pitempi terä ja sitten uus yritys 🙂

Sakke touhusi lämpimikseen keittiön ja kylppärin väliseen seinään jatkoksen kohdalle ns. lossit. Hirsienpaikkausoperaatio on nyt kokonaisuudessaan tehty ja seuraavaksi päästään rossipohjan kimppuun.

Aloitimme projektin keittiöstä. Keittiöön rakennetaan rossipohja, jonka päälle tulee varsinainen lattia. Ihan ensiksi laitettiin uusi kannatinparru lahonneen tilalle. Linjalaserilla saadaan tarkistettua oikea kohta parrulle. Laite on kolmijalan päällä ja sen pää pilkistää tuossa lautojen kohdalla 🙂 Se on tässä projektissa osoittautunut hyvinkin näppäräksi vempeleeksi!

Parru sahattiin oikean pituiseksi ja sen päät veistettiin seinän koloihin sopiviksi. Voittajan on helppo hymyillä ja hengailla parrun päällä. Sen ruodaaminen ja paikoilleenasettaminen oli melkoinen operaatio! Parru painaa about 70 kiloa 😮

20180218_180439

Epävirallisen lumimittauksen mukaan lunta on tällä hetkellä saunan ikkunaan asti 🙂

IMG_2461

2 kommenttia artikkeliin ”Tuuletusaukkoja ja rossipohjastartti

  1. Ooo teikällä aivan pro-meininki 😎 🙌🏻 Kiva lukea näitä nyt kun on käyny paikanpäällä 😊
    Ja mahtista että etelän reissu tuotti tulosta!!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s