Eteisen pariovien värivalinta

Puuseppä, joka tekee ikkunat, tekee myöskin eteiseen uudet pariovet. Niistä tulee ns. lämpöovet, eli kunnon ovet kylmän kuistin ja lämpimän eteisen väliin. Ovien värivalinta on ollut meillä mietinnässä viime aikoina. Puuseppä tarvitsee maalin piakkoin. Meillä on ollut käytössä Uulan väriviuhka, jossa on useampi kymmenen erilaista värisävyä. Maalina käytämme Ottossonin pellavaöljymaalia (sillä on maalattu myös väliovet). Ottossonin maali sävytetään valitun värisävyn NCS-koodilla.

IMG_4238

Nämä ”ihanuudet” korvataan siis uusilla.

IMG_3901

Haimme Bauhausista muutamaa sävyä testiin. Taas huomattiin se tosiasia, että maalaushommissa kannattaa aina maalata koepala! Luulimme valinneemme harmaata maalia, mutta kappas, maali olikin kertakaikkiaan ruskeaa kun sitä levitti isommalle alalle. Haettiinpas sitten toinen satsi sävyjä, jotka olivat alkuperäisiä värivalintoja selvästi kylmempiä. Lopputuloksena meillä on siis neljä väriä, joista valita. Ylemmän levyn maalit ovat on maalattu ruskeammilla sävyillä ja alemmassa levyssä on kylmemmät sävyt. Lopulta päädyimme sinertävän harmaaseen, eli alhaalla oikealla oleva sävy. Sitä tilattiin puusepälle 🙂 Vaaleampaa ruskeanharmaata tsuumailimme pirtin lattiaan. Siihen se voisi sopia!

IMG_2763

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s