Makkarin rossipohja

Makkarin lattiaprojekti on edennyt rossipohjan tekoon. Ensiksi kuitenkin päästiin tekemään betonivaluja. Lattiankannattajat vaativat hieman tukea alleen ja sinne valettiin betonikuutiot kellarin seinien ja lattiankannattajien väliin. Ensin tehtiin muotit. Muotteihin lisättiin betonivalu. Pari päivää odottelua ja sitten muotit pois. Näin meillä on tukevat betonijalat lattiankannattajilla 🙂

Pönttöuunin jalusta on tehty isoista kivenmurikoista ja se on näin ollen melkoisen epätasainen. Päätimme tasoittaa myös uunin jalustan betonilla, jotta rossipohjan tekeminen uunin kohdalle on helpompaa.

DSCN0603

Sitten itse rossipohjan kimppuun. Rossipohja tehdään lattiankannattajien väliin. Naulapyssy laulamaan ja lautaa latomaan!

20180415_150235.jpg

Toinen puoli rossipohjasta tuli valmiiksi. Toinen puoli jäi vielä odottamaan että pönttöuunin betonivalu on kuivunut. Sitten viimeistellään rossipohja 🙂

DSCN0620DSCN0621

Kevät etenee mukavasti vaikka luntakin vielä riittää.

Perhoset olivat heränneet talviuniltaan. Niitä pörräsi auringon lämmittämillä seinustoilla. Lauttarannassa västäräkki keikutti pyrstöään puomin päällä. Kohta siis on kesä! Taisi västäräkki kuitenkin olla hieman etuajassa 😉

DSCN0606 (2)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s